nieuws

Woningbeleggers klagen hun nood

bouwbreed Premium

Woningbeleggers klagen hun nood

De behoefte aan duurdere huurwoningen mag stijgen, particuliere beleggers zien steeds minder kans meer daarin te voorzien, waarschuwt hun branchevereniging Vastgoed Belang. Deze klaagt dat door een opeenstapeling van maatregelen de verdiencapaciteit in de particuliere huursector onderuit gaat. Reden voor een brandbrief aan minister Blok (Wonen).

Alleen al de verhuurdersheffing zou de achterban 70 miljoen euro tot 100 miljoen euro kosten. Daarbovenop komt inkomstenverlies door huurverlagingen als gevolg van de aanpassing van het woningwaarderingsstelsel en aanhoudende oneerlijke concurrentie met woningcorporaties. Die mogen, is de verzuchting, ‘met staatssteun’ toch dure en daarnaast bovendien alsnog ook meer goedkope huurwoningen gaan aanbieden aan groepen met hogere inkomens.

Reageer op dit artikel