nieuws

Storm Bilfinger gaat Tebodin voorbij

bouwbreed Premium

Storm Bilfinger gaat Tebodin voorbij

Tebodin blijft voorlopig buiten de grote afslankingsoperatie van Bilfinger. Het Duitse moederbedrijf schrapt 1250 banen.

Bilfinger (70.000 medewerkers) is afgelopen jaren veranderd van een bouwer tot sterk bouwgerelateerde dienstverlener. In dat proces kwam de komst van Tebodin, afgestoten door BAM, als geroepen. Het Haagse ingenieursbureau vormt het hart van Bilfingers groeiplannen voor de industriële serviceverlening. “De banen verdwijnen nauwelijks aan de operationele kant”, zegt woordvoerder Brigit Stokman van Tebodin. “De afslanking is gericht op efficiëntie. Of ook bij Tebodin banen verdwijnen is nog niet duidelijk.” Van de 1250 arbeidsplaatsen die Bilfinger schrapt, verdwijnen 800 banen in Duitsland. Volgens topman Roland Koch komen in het bedrijf talrijke functies voor die dubbel gedaan worden en daar moet een einde aan komen. Momenteel komt 80 procent van het werk uit Europa en 20 procent uit de rest van de wereld. Die verhouding zal komende jaren veranderen. Bilfinger heeft voor het kopen van bedrijven 800 miljoen euro op de plank liggen.

Reageer op dit artikel