nieuws

Stap in de leegte

bouwbreed

Stap in de leegte

Wie behoefte heeft aan een stevige adrenalinestoot, kan nu nog beter terecht in de Alpen. Bij Chamonix is een volledig glazen doosje aan een berg gehangen, een kilometer boven de grond, waar de dapperen onder ons zich één kunnen voelen met de omgeving.

Een kabelbaantocht van twintig minuten voert naar de top van de Aiguille du Midi, het beginpunt voor alle ondernemingen richting Mont Blanc. De ‘Aiguille du Midi Skywalk’ – die eigenlijk meer weg heeft van een ‘skybox’ en luistert naar de bijnaam ‘Step into the Void’ – is samengesteld uit vijf glaspanelen van 12 millimeter dik, gelamineerd uit drie lagen veiligheidsglas. De panelen zijn met elkaar verbonden door middel van metalen knopen. Het hokje hangt aan een stevig gedimensioneerd stalen portaal. Het geheel is bestand tegen rukwinden van 220 kilometer per uur. Toch zal menigeen terugdeinzen voor de diepte onder de glazen vloer. “Not for the faint-hearted”, zou een Engelsman ervan zeggen.

Reageer op dit artikel