nieuws

Rivierenland pakt ‘De Groesbeek’ aan

bouwbreed Premium

Waterschap Rivierenland richt in Groesbeek de ruim 2 kilometer lange watergang ‘De Groesbeek’ opnieuw in. Aan deze beek ontleent Groesbeek zijn naam. De voorheen rechte watergang wordt nu meanderend aangelegd om het water in bepaalde delen sneller en langzamer te laten stromen. Zo moet de natuur langs de Groesbeek diverser worden. Er komen stroken met […]

Waterschap Rivierenland richt in Groesbeek de ruim 2 kilometer lange watergang ‘De Groesbeek’ opnieuw in. Aan deze beek ontleent Groesbeek zijn naam.

De voorheen rechte watergang wordt nu meanderend aangelegd om het water in bepaalde delen sneller en langzamer te laten stromen. Zo moet de natuur langs de Groesbeek diverser worden. Er komen stroken met bomen, struiken en ruig gras. Hierdoor ontstaat er in en om de Groesbeek een ecologische verbindingszone, is er meer ruimte voor waterberging en verbetert de kwaliteit van het water.

In de beek wordt de automatische klepstuw nabij de Ketelstraat visvriendelijk gemaakt. Vier drempels overbruggen een hoogteverschil van ruim 32 centimeter. Het werk moet in april gereed zijn. Rivierenland volgt met het project de Kader Richtlijn Water.

Reageer op dit artikel