nieuws

Rechter: Huurders moeten nieuwe ketel accepteren

bouwbreed Premium

Rechter: Huurders moeten nieuwe ketel accepteren

Huurders van woningcorporatie Stadgenoot moeten accepteren dat hun kachel of geiser wordt vervangen door een Hoog Rendementsketel. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank besloten.

De corporatie daagde negen huurders voor de rechter die weigerden akkoord te gaan met de plaatsing van een nieuwe ketel. Zij vinden de huurverhoging die een nieuwe ketel met zich meebrengt niet terecht. Per maand moeten de huurders 20 euro extra betalen.

In alle gevallen stelde de rechter Stadgenoot in het gelijk. De huurders moeten meewerken aan vervanging op straffe van een dwangsom van 150 euro per dag, oplopend tot een maximum van 5.000 euro. Ook zijn ze veroordeeld tot het betalen van de proceskosten.

Reageer op dit artikel