nieuws

Overzicht archeologie uiterwaarden Rijn

bouwbreed

Fysisch geografen van de Universiteit Utrecht en archeologen van de Universiteit Groningen werken aan een overzicht van archeologische waarden in de uiterwaarden van alle Rijntakken en van de uiterwaarden van de Maas. Dat gebeurt in opdracht van Rijkswaterstaat Ruimte voor de Rivier. De huidige archeologische verwachtingskaart dateert van 1993 en is achterhaald. Het nieuwe overzicht […]

Fysisch geografen van de Universiteit Utrecht en archeologen van de Universiteit Groningen werken aan een overzicht van archeologische waarden in de uiterwaarden van alle Rijntakken en van de uiterwaarden van de Maas. Dat gebeurt in opdracht van Rijkswaterstaat Ruimte voor de Rivier. De huidige archeologische verwachtingskaart dateert van 1993 en is achterhaald. Het nieuwe overzicht moet een belangrijk instrument worden bij toekomstige uiterwaardprojecten. Resultaten van archeologisch onderzoek dat tijdens de Ruimte voor de Rivierprojecten wordt verricht, zullen in de nieuwe kaart worden verwerkt.

Het document komt in het voorjaar beschikbaar, meldt Rijkswaterstaat.

Reageer op dit artikel