nieuws

Overijssel zoekt alternatief voor 
koop bouwgrond

bouwbreed

Overijssel wil niet dat gemeenten die financieel in de problemen komen door afschrijving op niet-gebruikte bouwgronden, onder toezicht van de provincie gesteld worden.

Een alternatief voor het idee dat de provincie gemeenten van overtollige bouwgronden afhelpt door die aan te kopen, zo noemt gedeputeerde Bert Boerman het niet onder toezicht stellen van armlastige gemeenten. Momenteel zijn veel gemeenten huiverig voor afboeken omdat ze dat een negatieve reserve kan opleveren waardoor ze onder toezicht van de provincie komen te staan.

Boerman kondigde recentelijk aan die gemeenten te willen helpen door de gronden op te kopen waardoor ze niet behoeven af te boeken. Dat idee kwam hem op geweldig veel kritiek te staan. Gemeenten die tot toe niets hadden gedaan zouden dan beloond worden, terwijl gemeenten die wel afgeschreven hebben en daarvoor behoorlijk hebben lopen bezuinigen, feitelijk gestraft worden voor hun vlijt.

Boerman gaat nu bij het ministerie van Binnenlandse Zaken aan de slag om de ondertoezichtstelling weg te krijgen. Dan zouden gemeenten wel gaan afschrijven, is de gedachte.

Reageer op dit artikel