nieuws

Onderhoudsdiensten procenten goedkoper

bouwbreed Premium

Onderhoudsdiensten procenten goedkoper

De prijs van de inzet van personeel (diensten) bij onderhoud en renovatie van woningen daalde het afgelopen jaar met drie procent. Woningrenovatie is daarmee een van de ‘producten’ die in 2013 het meest in prijs zijn gedaald.

Dat blijkt uit consumentenprijzencijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De onderzoekers wijzen de prijsdaling toe aan de tijdelijke verlaging van de btw op arbeidskosten, die sinds maart vorig jaar van kracht is. De prijs van de producten die nodig zijn voor de onderhoud en renovatie van een woning steeg wel, met 2,2 procent.

Volgens het CBS werden flinke prijsstijgingen en -dalingen het afgelopen jaar voornamelijk veroorzaakt door belastingwijzigingen.

Meer cijfers over de prijsontwikkeling van producten op de site van het CBS 

Reageer op dit artikel