nieuws

Nieuwe opzet voor internationaler Witteveen+Bos

bouwbreed Premium

Witteveen+Bos wil met een nieuwe organisatie slagvaardiger opereren in de snel groeiende buitenlandse markten. In Nederland worden diverse kantoren samengevoegd.

Het ingenieursbureau uit Deventer krijgt een steeds internationaler gezicht. Van de 100 miljoen euro omzet kwam in 2012 al 15 procent uit het buitenland. Algemeen-directeur Karin Sluis ziet het werkaanbod in Nederland afnemen terwijl internationaal de vraag naar ingenieursdiensten stijgt. Het aandeel buitenland zal snel stijgen naar minstens een vijfde van de activiteiten.

Per 1 januari is een matrixorganisatie van kracht met vier businesslijnen en drie internationale regio’s. Basis blijft het vertrouwde cellenconcept van afzonderlijke product-marktcombinaties (pmc’s) van maximaal vijftig medewerkers. De pmc’s maken onderdeel uit van de businesslijnen gebouwde omgeving; delta’s, kusten en rivieren; energie, water en milieu; infrastructuur en mobiliteit.

In Nederland worden de kantoren in Maastricht en Breda samengevoegd. De vestigingen in Almere en Amsterdam gaan samen naar een nieuw pand, waarschijnlijk in de hoofdstad. Van gedwongen ontslagen is geen sprake. Gedubd wordt nog over de vraag eennieuw kantoor te openen in Singapore of Dubai.

Sluis: “Grote projecten zoals de Afsluitdijk en Zuidas Dok en de internationale bundeling van kennis, vragen om kantoren met een duidelijk kennisprofiel waar vakgenoten elkaar inspireren.”

Reageer op dit artikel