nieuws

Nieuwbouw bibliotheek Utrecht van de baan

bouwbreed

Een meerheid van de Utrechtse gemeenteraad heeft tegen de bouw van een nieuwe bibliotheek gestemd. Het complex, ontworpen door Rapp + Rapp Architecten, zou verrijzen aan het Smakkelaarsveld. De bouwkosten waren geraamd op 62 miljoen euro. Het begin van de bouw stond gepland voor 2016. Het afblazen van de bouw kwam onverwacht nadat maandag een […]

Een meerheid van de Utrechtse gemeenteraad heeft tegen de bouw van een nieuwe bibliotheek gestemd. Het complex, ontworpen door Rapp + Rapp Architecten, zou verrijzen aan het Smakkelaarsveld. De bouwkosten waren geraamd op 62 miljoen euro. Het begin van de bouw stond gepland voor 2016. Het afblazen van de bouw kwam onverwacht nadat maandag een raadslid van het CDA tegen de bouwplannen stemde. Hij wil dat wordt onderzocht of de bibliotheek in een bestaand pand kan komen. Daarmee hadden de tegenstanders een stem meer dan de voorstanders.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels