nieuws

Kritiek op keuze Blok voor Arcadis

bouwbreed

Minister Blok (wonen) heeft ingenieursbureau Arcadis opdracht gegeven een planMER op te stellen voor de structuurvisie Schaliegas. De minister wil weten op welke locaties in Nederland een proefboring naar schaliegas het meest kansrijk is en waar de gevolgen voor mens en natuur ‘het beste kunnen worden geborgd’. Actieorganisatie Milieudefensie is mordicus tegen de opdrachtverlening aan […]

Minister Blok (wonen) heeft ingenieursbureau Arcadis opdracht gegeven een planMER op te stellen voor de structuurvisie Schaliegas. De minister wil weten op welke locaties in Nederland een proefboring naar schaliegas het meest kansrijk is en waar de gevolgen voor mens en natuur ‘het beste kunnen worden geborgd’. Actieorganisatie Milieudefensie is mordicus tegen de opdrachtverlening aan Arcadis. Dit adviesbureau heeft economische belangen bij de uitkomst van het onderzoek, zij zijn namelijk zelf betrokken bij schaliegaswinning in Canada en de VS. Een eerder onderzoek naar de risico’s, uitgevoerd door Witteveen + Bos, kwam de minister op kritiek te staan van de commissie mer. Hierin zouden de bovengrondse effecten op leefomgeving en milieu onvoldoende zijn meegenomen.

Reageer op dit artikel