nieuws

Justitie eist celstraf en beroepsverbod

bouwbreed

Justitie eist celstraf en beroepsverbod

Twee installateurs uit Harderwijk gaan mogelijk voor een jaar de cel in. Justitie houdt hen verantwoordelijk voor de dood van twee mannen begin vorig jaar. Zij stierven aan koolmonoxidevergiftiging na een verkeerde installatie van een cv-ketel.

Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, krijgt het tweetal ook een beroepsverbod van vijf jaar opgelegd. Over twee weken maakt de rechtbank van Lelystad bekend welke straf de installateurs krijgen.

De loodgieters gaven voor de rechter toe dat ze niet gediplomeerd waren. Niettemin installeerden ze vorig jaar januari een cv-ketel in een recreatiewoning op bungalowpark Flevo-Natuur in Zeewolde. Dat deden ze zo onzorgvuldig dat er schadelijke rookgassen konden vrijkomen. De 86-jarige huurder van de woning en diens 53-jarige zoon stierven aan het inademen van het onzichtbare en reukloze koolmonoxide. De officier van justitie achtte dood door schuld bewezen. De installateurs handelden volgens hem “onachtzaam en zeer nalatig”.

Reageer op dit artikel