nieuws

Imtech doet Turks dochterbedrijf Arma van de hand

bouwbreed

Imtech verkoopt de Turkse dochteronderneming AE Arma-Elektropanc. Het bedrijf past volgens de technisch dienstverlener niet meer binnen de strategische visie.

Imtech is sinds april 2012 eigenaar van 80 procent van Arma. In boekjaar 2012 droeg de Turkse dochter 78 miljoen euro bij aan de groepsomzet, zo’n 2 procent van het totaal. De technisch dienstverlener is actief in thuisland Turkije, Rusland, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

In eerste instantie wordt 31 procent van de aandelen overgedragen aan de voormalig eigenaren en het management van Arma. De overige 49 procent verwisselt eind september van eigenaar. Imtech ontvangt 21 miljoen euro voor het bedrijf, deels na afronding en deels in tranches die lopen tot eind 2015. De transactie leidt volgens het concern tot een non cash afschrijving van de boekwaarde met circa 40 miljoen euro.

De beslissing om het belang van de hand te doen is het gevolg van een strategisch onderzoek dat Imtech begin november 2013 aankondigde.

Reageer op dit artikel