nieuws

‘Ik had iets nieuws nodig waar ik mijn energie in kwijt kon’

bouwbreed

Thom Vermeulen (45) gaat zijn kennis en ervaring op het gebied van openbare verlichting en verkeerstechnieken inzetten bij ingenieursbureau Infra-Lux. Daar is hij vorige maand begonnen als senior consultant. Eerder werkte hij als projectleider bij Movares, beheerder openbare verlichting bij de gemeente Breda en PCM-manager openbare verlichting bij Imtech Traffic & Infra.

Vanwaar deze overstap?

“Omdat mijn vorige werkgever en ik uit elkaar gegroeid waren. Er is veel veranderd bij Imtech, waardoor ik het idee had: ik zit hier niet meer op mijn plek. Ik had iets nieuws nodig waar ik mijn energie kwijt kon en waar ik voldoening uit haal. Dat is redelijk snel gegaan. Binnen twee maanden was het geregeld. Infra-Lux staat veel dichter bij mij. De bedrijfscultuur is hier heel anders.”

Wat maakt u geschikt voor deze functie?

“De ervaring die ik heb, zowel bij een opdrachtgever van Infra-Lux als bij een opdrachtnemer/aannemer van openbare verlichting. Ook heb ik veel kennis van openbare verlichting.”

Wat gaat u precies doen?

“Klanten bezoeken, dus voor een groot deel relatiemanagement. Een ander deel van mijn werk bestaat uit intern adviseren over wat klanten nodig hebben. Er zit veel informatie in de markt. Kun je daar producten en diensten bij ontwikkelen? Ik wil ook operationeel bezig blijven. Tien tot twintig procent van mijn tijd wil ik daarom betrokken blijven bij producten en diensten van Infra-Lux om bij te blijven. Vanwege het relatiebeding met mijn vorige werkgever kan ik voor negen maanden geen contact opnemen met relaties in de drie zuidelijke provincies. Ja, dat is wel een belemmering, want ik woon zelf in Brabant, maar ik houd me hier wel aan.”

Wat wilt u bereiken in een paar jaar tijd?

“Ik hoop dat ik met mijn kennis en ervaring zo veel mogelijk opdrachtgevers kan bedienen, zodat elke gemeente openbare verlichting als een professionele tak van sport gaat zien. Bij de gemeente Breda heb ik veel lezingen over led-verlichting gegeven. Ik hoop verder te gaan met kennisoverdracht aan gemeenten en andere opdrachtgevers.”

Verlichting lijkt voor sommige gemeenten een bezuinigingspost. Wat vindt u daarvan?

“Fabrikanten van armaturen roepen snel dat je geld kan besparen, bijvoorbeeld met led-verlichting of door te dimmen. Er is vaak eerst een investering nodig om een besparing te kunnen realiseren. De kosten gaan uit voor de baten. Maar er is geen enkele gemeente die zegt: we doen ‘s nachts alle verlichting uit. Het is een kwestie van verlichting aanpassen aanomgeving en gebruik.”

Reageer op dit artikel