nieuws

Hochtief kiest voor vier zelfstandige Europese speerpunten

bouwbreed

Hochtief heeft zijn in de divisie Solutions gebundelde Europese activiteiten opnieuw geordend. Vier sterk zelfstandige vennootschappen vormen voortaan het fundament van de Europese kern van het concern.

“We willen dichter bij onze klanten zijn”, beargumenteert bestuursvoorzitter Marcelino Fernández Verdes de nieuwe opzet. “We koppelen de voordelen van het middelgrote bedrijf aan het prestatiespectrum van een internationaal ervaren bouwconcern.”

Verdes verwacht concurrentievoordelen te halen uit de opsplitsing in de specialismen bouwen, infrastructuur, engineering en publiek-private projecten. De nieuwe GmbH (de Duitse variant van de besloten vennootschap) Hochtief Building bundelt onder directeur Dirk Rehaag de burgerlijke en utiliteitsbouw. De vestigingen in de (tientallen) grote steden zullen zich sterker op hun regio richten en hun aanwezigheid proberen uit te breiden. Gelijktijdig vindt aanhaling van de onderlinge banden plaats waardoor specifieke vaardigheden gemakkelijker kunnen worden uitgewisseld.

Hochtief Infra versterkt zijn presentie in diverse Europese landen (waaronder Nederland), Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. Ieder landenbedrijf zal het gehele gebied bestrijken van de verkeer- en energieinfrastructuur. Vanuit een technisch kenniscentrum met specialisten die over bijzondere vaardigheden beschikken en vestigingsoverstijgende projectteams zullen de nationale bedrijven bij hun projecten ondersteund worden. Directeur van de infratak is Wilfried Rammler.

Onder directie van Hansgeorg Balthaus is Hochtief Engineering opgetuigd. De vennootschap richt zich op ontwerp, technisch advies, management van de vormgeving en het Bouw informatie Model. De businesslijnen transportinfra, energieinfra en gebouwen beloven actiever dan voorheen hun markten te zullen bewerken.

Hochtief PPP concentreert zich als vanouds op het financieren, ontwerpen, bouwen en beheren van – in samenwerking met overheden tot stand te brengen – grote projecten. Topman is Peter Coenen.

Reageer op dit artikel