nieuws

Glaspaneel vervangt tegels bij renovatie

bouwbreed

H et zorgvuldig scannen van natte ruimtes in bestaande woningen maakt het mogelijk om bij renovatie het tegelwerk te vervangen door glaspanelen. Dat meldt bouwkundig adviesbureau BAZ. Samen met Steinfort Glas heeft BAZ een concept ontwikkeld voor de renovatie van badkamers en toiletten. SABA Adhesives & Sealants en 3M zijn ook bij de ontwikkeling betrokken. […]

H et zorgvuldig scannen van natte ruimtes in bestaande woningen maakt het mogelijk om bij renovatie het tegelwerk te vervangen door glaspanelen. Dat meldt bouwkundig adviesbureau BAZ. Samen met Steinfort Glas heeft BAZ een concept ontwikkeld voor de renovatie van badkamers en toiletten. SABA Adhesives & Sealants en 3M zijn ook bij de ontwikkeling betrokken. Steinfort Glas heeft inmiddels Glazz-glaspanelen geleverd voor een proefwoning van het project De Stroomversnelling in Utrecht, in opdracht van BAM Woningbouw W&R. “Het scannen duurde enkele minuten. Zo kregen we een ‘point cloud’ van miljoenen meetpunten. Wij hebben daarvan werktekeningen gemaakt”, aldus Stefan van der Meulen van BAZ. “Het glas wordt in de fabriek gesneden en moet meteen nauwkeurig passen.”

De glaspanelen hebben een exploitatieduur van veertig jaar (tegels daarentegen twintig jaar). Volgens Steinfort hebben Glazz-glaspanelen bovendien een tijdloze, stijlvolle uitstraling.

Reageer op dit artikel