nieuws

‘Geïntegreerde zonnesystemen worden standaard’

bouwbreed

‘Geïntegreerde zonnesystemen worden standaard’

Architecten en ingenieurs moeten nog aan de gedachte wennen: het integreren van systemen voor zonne-energie in gevels en daken wordt de standaard. Zonne-energie is voor hen nog niet mainstream. Maar het tempo van de acceptatie ligt wel hoog.

Dat zei Johan Bel van Mijn Energiefabriek uit Hardenberg in het Solar Theater op het vakevenement Gevel 2014 in de Ahoy in Rotterdam. Volgens Bel zijn de huidige technieken om zonnestroom en zonnewarmte te winnen betrouwbaar en betaalbaar. Het is niet nodig om te wachten op nieuwe ontwikkelingen, zoals halfgeleiders van andere materialen dan silicium, op basis van nanotechnologie. Bel: “Voorlopig voldoen de bestaande kristallijne en amorfe zonnepanelen. De laatste zijn pikzwart, hebben wat minder rendement en zijn minder gevoelig voor de invalshoek. Maar dat maakt ze juist geschikt voor gevels.”

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel