nieuws

Gasleiding kruist ‘open’ Polderbaan

bouwbreed

“De meest bijzondere intrekoperatie” noemt Gerben van Dijk van Gasunie de aanleg van 1242 meter gasleiding onder de Polderbaan van Schiphol. Het bijzondere zit volgens hem in de kruising van twee categorieën infrastructuur. De baan blijft tijdens het werk in gebruik.

Voor de kerst begonnen aannemers A.Hak en A.Hak Drillcon met de voorbereiding. Onder de Polderbaan werd een gang geboord van ongeveer 15 centimeter doorsnede. Deze is stapsgewijs verruimd tot 160 centimeter: ruim genoeg om de 122 centimeter dikke leidingstreng onder de Polderbaan door te halen met de trekstang van een boormachine. Vijf telescoopkranen brachten de leidingstreng in positie. A.Hak legt ruim eenderde aan van de ruim negentig kilometer leiding waarvan de ‘Polderbaanbuis’ deel uitmaakt; Visser & Smit Hanab doet de rest.

Reageer op dit artikel