nieuws

‘Eiland op zee noodzakelijk voor windindustrie’

bouwbreed

‘Eiland op zee noodzakelijk voor windindustrie’

Naarmate windmolenparken verder de zee op kruipen, wordt de logistiek voor bouw en onderhoud tijdrovender. Een werkeiland op zee is noodzakelijk wil Nederland de ambities voor offshore windenergie kunnen waarmaken.

Die oproep deed Pieter van Oord, ceo van Van Oord, op het congres Windkracht14 in Rotterdam. Vaartijden van en naar de toekomstige windmolenparken in de gebieden 60 kilometer uit de kust die het rijk onlangs heeft aangewezen zijn eenvoudigweg te lang. Van een werkdag van 12 uur, gaat de helft op aan transport wanneer mensen en materieel vanaf de wal moeten worden aangevoerd.

Een werkeiland is volgens de topman van het baggerbedrijf dus een van de noodzakelijke maatregelen om de offshore windindustrie efficienter te laten werken.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel