nieuws

Bouwvergunningen nog 390 miljoen euro

bouwbreed

De opbrengsten van de bouwvergunningen zullen dit jaar met 10,5 procent afnemen tot 390 miljoen euro. Door de afnemende bouwactiviteiten dalen voor de gemeenten de inkomsten uit bouwvergunningen al vijf jaar achtereen.

De gemeenten verwachten volgens berekeningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek dit jaar bijna 12,8 miljard euro aan lokale heffingen binnen te halen. Het bedrag is 2,1 procent meer dan de geldstroom vorig jaar. Vooral de provincies krijgen meer geld. Daar stijgen de inkomsten met 4,8 procent tot bijna 1,6 miljard euro. De precariobelasting moet dit jaar 14,9 procent meer opbrengen (133 miljoen euro) en is daarmee de grootste stijger.

Op de site van het CBS meer over de ontwikkeling van de opbrengst uit heffingen door lokale overheden

Reageer op dit artikel