nieuws

Bouwproductie daalt met 0,4 procent in november

bouwbreed

Bouwproductie daalt met 0,4 procent in november

De bouwproductie in Nederland is in november met 0,4 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, het Europees statistisch bureau.

Vergeleken met een maand eerder bedroeg de afname 0,8 procent. De daling volgt op een volumestijging van 2,3 procent in de maand oktober. Ook in andere Europese landen kennen de productiecijfers een grillig verloop. Zo nam het bouwvolume in Tsjechië met 5,6 procent af, na een stijging een maand eerder van 7,2 procent. In Portugal daalde de productie op jaarbasis het hardst, met 13 procent. Ook Italië leverde met een afname van bijna 11 procent fors in.

Meer cijfers over de Europese bouwproductie op de site van Eurostat 

Reageer op dit artikel