nieuws

‘Bouw-cao loopt in hoog tempo leeg’

bouwbreed Premium

‘Bouw-cao loopt in hoog tempo leeg’

Bouwwerkgevers roepen vakbonden op niet langer te wachten met de modernisering van de bouw-cao. De gesprekken daarover moeten zo snel mogelijk worden gestart.

Volgens Gerard Werkhoven, senior beleidsmedewerker afdeling Sociale Zaken en Ledenservice van Bouwend Nederland, is er geen tijd te verliezen. In vier jaar tijd is het aantal werknemers dat onder de bouw-cao valt, met 60.000 gedaald tot onder de 110.000. ”Het afbrokkelen gaat alsmaar door, de cao loopt leeg in hoog tempo”, zegt hij in een bijdrage aan de opiniepagina van Cobouw die morgen verschijnt.

Hoogste tijd om een cao op te stellen die tien jaar meekan, die het mogelijk maakt werknemers in avonduren en weekeinden te laten werken zonder peperdure toeslagen en die een einde maakt aan het grote aantal vrije dagen, vindt Werkhoven.

Reageer op dit artikel