nieuws

Betonspecialist Tomaello start door onder Van Dijk Maasland

bouwbreed Premium

Tomaello uit Vlaardingen, specialist in prefab sierbeton, terrazzobeton en natuursteen, maakt een doorstart als zelfstandige werkmaatschappij van Van Dijk in Maasland.

Tomaello moest in november 2013 door een samenloop van omstandigheden faillissement aanvragen. De bank trok de kredietovereenkomst in nadat het bedrijf een belangrijke order had gemist als gevolg van een korte ziekenhuisopname van directeur Giulio Tomaello (54). Volgens hem waren er meerdere gegadigden die het 90-jarige bedrijf uit Vlaardingen wilden overnemen.

De keuze viel op Van Dijk wegens de goede relatie die beide familiebedrijven in de loop der jaren hebben opgebouwd. “Voor ons is Van Dijk de ideale partner”, zegt Tomaello. “We hebben dikwijls samengewerkt en kennen elkaar als opdrachtgever en als opdrachtnemer.” Van Dijk Maasland verwacht veel van de samenwerking met een modern, ambachtelijk gespecialiseerd bedrijf. “De in drie generaties opgebouwde know-how en expertise van Tomaello op het gebied van architectonisch beton en terrazzo past uitstekend bij onze bedrijfsfilosofie”, laat Van Dijk weten. Het Maaslandse bedrijf zegt bovendien op diverse onderdelen mogelijkheden te zien voor synergie en productverbreding. Tomaello zegt inmiddels de eerste opdrachten binnen te hebben. Het bedrijf heeft als gevolg van de reorganisatie drie medewerkers moeten laten afvloeien. Samen hebben Van Dijk Maasland en Tomaello nu ongeveer honderd werknemers. Tomaello zet de productie en het bedrijfsbureau voort vanuit Vlaardingen. De administratieve zaken worden vanuit het kantoor in Maasland verricht.

Reageer op dit artikel