nieuws

Almachair levert panelen uit pet-vezels

bouwbreed Premium

Almachair uit Dalfsen levert onder de noemer Akopanel panelen uit herverwerkte PET-flessen. De flessen zijn vermalen tot vezels waarvan panelen worden gemaakt van 122 bij 242 centimeter met uiteenlopende diktes. De leverancier adviseert de panelen voor onder meer akoestische scheidingswanden. De pet-vezels zijn door middel van injectie door en door gekleurd zodat ze volgens de […]

Almachair uit Dalfsen levert onder de noemer Akopanel panelen uit herverwerkte PET-flessen. De flessen zijn vermalen tot vezels waarvan panelen worden gemaakt van 122 bij 242 centimeter met uiteenlopende diktes. De leverancier adviseert de panelen voor onder meer akoestische scheidingswanden. De pet-vezels zijn door middel van injectie door en door gekleurd zodat ze volgens de producent kleurecht zijn. De panelen worden in veertig kleuren geleverd. Als optie vat het bedrijf de panelen in een lijst van het verduurzaamde naaldhout Nobelwood. Het materiaal is volgens Almachair brandwerend en resistent tegen schimmels en bacteriën. Uit het materiaal ontsnappen weinig vluchtige organische stoffen. Almachair dingt met Akopanel naar de FGNoviteitenprijs 2014 van de vakbeurs Facilitair.

Reageer op dit artikel