nieuws

Abu Dhabi streeft Dubai tijdelijk voorbij op bouwgebied

bouwbreed Premium

Abu Dhabi streeft Dubai tijdelijk voorbij op bouwgebied

In de Verenigde Arabische Emiraten wordt weer volop gebouwd, nadat ook daar de afgelopen jaren de financiële crisis z’n sporen heeft nagelaten. Abu Dhabi is nu het middelpunt van bouwactiviteit, maar Dubai bereidt zich voor op een inhaalrace.

Er wordt weer volop gebouwd in het Midden-oosten en Abu Dhabi is bezig om het bekende Dubai tijdelijk voorbij te streven. Tijdelijk ja, want sinds bekend is gemaakt dat Dubai in 2020 de Wereldtentoonstelling gaat huisvesten, maken de vele media melding van uitgebreide en kostbare nieuwe bouwactiviteiten in Dubai en omgeving. Kortom, er gaat weer heel wat oliegeld vloeien…..

Abu Dhabi groeit

Inmiddels is Abu Dhabi op eigen kracht bezig om groter te groeien, maar dan vooral als culturele en amusementslocatie. De plannen liegen er niet om: er wordt momenteel gewerkt aan een fraai vormgegeven dependance van zowel het Louvre als van het Guggenheim museum.Vliegveld wordt uitgebreid

Daarnaast mikt Abu Dhabi op een groeiende stroom toeristen voor de amusementsparken die er nu al zijn (Waterworld en Ferrari world) en de pretparken die in de nabije toekomst van de grond moeten komen. Mede om die reden wordt het vliegveld van Abu dhabi verder uitgebreid met een enorm grote derde terminal, die het tegen 2020 mogelijk moet maken om jaarlijks zo’n twintig miljoen bezoekers te ontvangen.

Reageer op dit artikel