nieuws

BIGtruck nieuw online magazine over trucks en transport

bouwbreed

BIGtruck nieuw online magazine over trucks en transport

BIGtruck online magazine is een nieuw transport- en chauffeurstijdschrift dat vandaag, 20 september, officieel gelanceerd is en al meteen vanuit allerlei hoek veel bijval heeft gekregen, zo laten de makers in een eerste reactie weten. BIGtruck is gratis te lezen en uitsluitend online te zien op smartphone, tablet of pc.

Het eerste nummer bevat een regelrechte wereldprimeur, namelijk een rij-impressie met de nieuwe zware truck van de Zuid-Koreaanse auto/truckproducent Hyundai, de Xcient! Het magazine is te zien, en te downloaden via www.bigtruck.nl.

Initiatief van medewerkers aan Materieelkrant

Het nieuwe online magazine is een initiatief van Iep van der Meer en Tim de Jong, beide freelance medewerker aan de Materieelkrant, een zusterblad van Cobouw. Zowel Iep van der Meer als Tim de Jong zijn ervaren truck- en transportjournalisten met een jarenlange staat van dienst. Met het nieuwe online magazine spelen zij in op de vraag vanuit zowel de doelgroep als de industrie voor een goed toegankelijk interactief medium met multi-media mogelijkheden. Een roadtest van een truck in BIGtruck online magazine wordt onder meer geïllustreerd door een filmpje waarin de lezer het voertuig ook echt ziet rijden. Hierdoor kunnen ook adverteerders nieuwe mogelijkheden geboden worden met interactieve advertenties. Doorlinks en videobeelden zorgen er voor dat zelfs de advertenties de moeite waard zijn om te bekijken!

Vooral gericht op de chauffeur

BIGtruck is met name gericht op de chauffeur, maar ook op de eigenrijder met verhalen over techniek, de sociale aspecten van het vak en de laatste trends en ontwikkelingen. Verder is er aandacht voor trucksport en is er maandelijks een klassieker. Verder is er brede informatie te vinden over trailers, de milieuaspecten van het transport en alles wat chauffeurs boeit.

Wereldprimeur van Hyundai

In het eerste nummer van BIGtruck online magazine onder meer een test met actieve cruise control systemen, een roadtest met een Iveco Stralis Euro-6 trekker en een rij-impressie met de MAN TGL in Euro-6 uitvoering. Verder een regelrechte wereldprimeur, namelijk een rij-impressie met de nieuwe zware truck van Hyundai, de Xcient!

BIGtruck wordt uitgegeven door Transwebgroup uit Katwijk.

Het magazine is te zien en te downloaden via www.bigtruck.nl.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels