nieuws

Hypotheekomzet daalt naar 7,5 miljard

bouwbreed

De hypotheekomzet lag in het tweede kwartaal 12 procent lager dan in het eerste kwartaal. Dat constateert onderzoeksbureau IG&H. Het tweede kwartaal is daarmee het slechtste kwartaal sinds het uitbreken van de kredietcrisis. De onderzoekers constateren per 1 januari een sterke trendbreuk: waar normaal jaarlijks 150.000 tot 160.000 hypotheken (zonder oversluiters) worden afgesloten, bleef de […]

De hypotheekomzet lag in het tweede kwartaal 12 procent lager dan in het eerste kwartaal. Dat constateert onderzoeksbureau IG&H. Het tweede kwartaal is daarmee het slechtste kwartaal sinds het uitbreken van de kredietcrisis. De onderzoekers constateren per 1 januari een sterke trendbreuk: waar normaal jaarlijks 150.000 tot 160.000 hypotheken (zonder oversluiters) worden afgesloten, bleef de teller na het eerste halfjaar van 2013 hangen op 54.000. Per 1 januari zijn strengere hypotheekvoorwaarden vankracht.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels