nieuws

Solarindustrie verzet zich tegen China-akkoord

bouwbreed

Solarindustrie verzet zich tegen China-akkoord

De Europese producenten van zonnecellen gaan naar het Europese Hof om het compromis over de import uit China aan te vechten.

Terwijl politici denken de angel uit het conflict te hebben, vreest het bedrijfsleven verdere kaalslag. “De bodemprijs van tussen de 55 en 57 cent per watt, waarvan sprake is, ligt exact op de hoogte van de huidige dumpprijzen”, schampert Milan Nitzschke, voorzitter van EU Prosun. “Tevens wordt een heffingvrij importvolume vastgelegd dat rond 70 procent van het Europese marktaandeel bedraagt. De afspraken zijn quasi een afzetgarantie voor China en een vrijbrief om verder te gaan met de dumpprijzen. Duidelijk in strijd met het Europese handelsrecht.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels