nieuws

A. Hakpark groeit over de grens

bouwbreed

A.Hakpark zette met zijn verschillende bedrijfsonderdelen afgelopen jaar in totaal 407 miljoen euro om. De bedrijfsopbrengsten zijn daarmee een kleine 3 procent lager dan in 2011 (419 miljoen euro).

Omzet en winst licht gedaald

De winstgevendheid liep ook terug maar het concern bleef ruimschoots zwarte cijfers schrijven. Het bedrijfsresultaat (4,3 procent) viel weliswaar lager uit dan aan het begin van het boekjaar werd begroot, maar de directie spreekt toch van een redelijk succesvol jaar.

De omzet in het buitenland groeide tot circa 20 procent van het totaal en de verwachting is dat de groei doorzet. De in kabels, leidingen en van alles wat daarmee samenhangt gespecialiseerde bedrijvenfamilie rekent voor dit jaar per saldo op een bevredigend resultaat.

Hoe bevredigend, hangt vooral af van de mate waarin het herstel van enkele bedrijfsonderdelen die vorig jaar beneden de verwachtingen presteerden, doorzet. De vooruitzichten hierop zouden positief zijn.

Vorig jaar bleven onder meer omzet en bedrijfsresultaat in de hoogspanningsmarkt achter bij de verwachtingen. Ook werd vertraging opgelopen bij een project in Saudi-Arabië.

Verbouwing

De portemonnee werd stevig geschud voor investeringen in onroerend goed, machines en installaties. De uitgaven hiervoor gedurende het boekjaar waren 42 miljoen euro. Een omvangrijke verbouwing van het hoofdkantoor in Tricht plus de bouw van een tweede kantoorgebouw en bedrijfshallen werden afgerond. Verder werden bedrijfspanden aangekocht in Hendrik-Ido-Ambacht, het Duitse Meppen en in de Verenigde Staten.

Op het gebied van roerend goed werd onder meer fors geïnvesteerd in materiaal en materieel voor A.Hak Leidingbouw en A.Hak Drillcon. Het betreft een deel van de activa van Nacap, die in beeld kwamen doordat deze “concullega” in financiële nood raakte. Hak ziet vooral voor zijn internationale groei mogelijkheden met dit materieel.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels