nieuws

Rekenkamer kritisch over bioscoop Venlo

bouwbreed

De van smeergelden verdachte Roermondse ontwikkelaar Piet van Pol heeft veel voordeel gehad bij de bouw van bioscoop Picardi in Venlo. De gemeente had ook andere belangstellende projectontwikkelaars moeten uitnodigen om de opbrengstwaarde te toetsen. In totaal heeft Van Pol 135.000 euro voordeel gehad bij de overeenkomst met de gemeente. Dat is niet gemeld aan […]

De van smeergelden verdachte Roermondse ontwikkelaar Piet van Pol heeft veel voordeel gehad bij de bouw van bioscoop Picardi in Venlo. De gemeente had ook andere belangstellende projectontwikkelaars moeten uitnodigen om de opbrengstwaarde te toetsen. In totaal heeft Van Pol 135.000 euro voordeel gehad bij de overeenkomst met de gemeente. Dat is niet gemeld aan de gemeenteraad omdat de besluitvorming niet openbaar was. Dat was ook niet gebruikelijk bij grondtransacties.

De grond was getaxeerd op 400.000 euro. De prijs was uiteindelijk 135.000 euro lager. Niet duidelijk wordt waarom de gemeente een lagere prijs dan getaxeerd hanteerde. “Met name heeft men verzuimd om het standpunt van de ontwikkelaar te verifiëren, om de bioscoopmarkt te testen en om middels een second opinion beter zicht op het onderhandelingsresultaat te verkrijgen”, aldus de rekenkamer.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels