nieuws

Architecten vrezen minder opdrachten

bouwbreed

Meer dan de helft (60 procent) van de architectenbureaus verwacht dit jaar minder opdrachten binnen te halen. Dat blijkt uit het halfjaarlijks conjunctuuronderzoek van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA). De gemiddelde werkvoorraad van bureaus bedraagt circa 3,3 maanden. Een half jaar geleden was dit nog vier maanden. In het topjaar 2008 lag de werkvoorraad […]

Meer dan de helft (60 procent) van de architectenbureaus verwacht dit jaar minder opdrachten binnen te halen. Dat blijkt uit het halfjaarlijks conjunctuuronderzoek van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA). De gemiddelde werkvoorraad van bureaus bedraagt circa 3,3 maanden. Een half jaar geleden was dit nog vier maanden. In het topjaar 2008 lag de werkvoorraad op maar liefst negen maanden. Daarbij komt dat in 2008 ruim twee keer zoveel mensen werkten in de branche. Door het beperkte aantal opdrachten staan bovendien de honoraria onder druk.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels