nieuws

Orderstroom gebouwen daalt met 5,5 procent

bouwbreed

Orderstroom gebouwen daalt met 5,5 procent

De aannemerij heeft in januari voor 613 miljoen euro aan nieuwe orders voor gebouwen ontvangen. Het bedrag ligt 5,5 procent onder het niveau van de startmaand in 2012.

In de goede jaren haalde de bouw in januari met gemak voor 1,5 miljard euro nieuw werk op. Het Centraal Bureau voor de Statistiek registreert voor januari 2007 een waarde van 1525 miljoen euro, hetgeen aan het einde van dat jaar resulteerde in een som van 22,8 miljard euro.

In 2008, aan de vooravond van de crisis, leverde januari zelfs 1645 miljoen euro aan nieuw werk op en sloot het orderboek in december met een werkvoorraad van 24,8 miljard euro. De tellingen van het CBS zijn gebaseerd op bouwwerken duurder dan 50.000 euro en vormen een vertaling van de verleende gemeentelijke bouwvergunningen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels