nieuws

Wethouders met woonportefeuille leren van elkaar

bouwbreed

Wethouders Ruimtelijke Ordening zouden elkaar vaker moeten opzoeken om van elkaar te leren. Dat vindt Hans Engelvaart (CDA), wethouder in Dronten.

“Het is fijn om af en toe te klankborden. Dat gebeurt wel steeds meer, maar nog onvoldoende. Vooral op regionaal niveau zou dat goed zijn. Nu probeert iedereen op zijn eigen manieren de problemen aan te pakken. ”

Bij wethouders Wonen ontbreekt het vaker aan kennis, denkt Engelvaart. “Een opleiding volkshuisvesting bestaat misschien wel, maar een gemiddelde wethouder heeft die niet gehad. Congressen? Dat zijn vaak van die blabla-dingen.”

De wens van Engelvaart sluit voor een deel aan op de oproep van steeds meer gedeputeerden en wethouders om regionaal afspraken te maken over woningbouwplannen. Die intentie heeft Engelvaart niet. “Afspraak maken? Elkaar iets gunnen? Dat wordt al moeilijk. Ik heb weleens een bedrijf dat zich in Dronten wilde vestigen doorgestuurd naar Lelystad, maar het liefst hou je dat zelf, want het is werkgelegenheid.”

> PAGINA 3: ‘Niets doen is helemaal geen oplossing’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels