nieuws

Woningbeleggers vestigen hoop op Eerste Kamer

bouwbreed Premium

Woningbeleggers vestigen hoop op Eerste Kamer

Vastgoedbeleggers hebben hun hoop gevestigd op de Eerste Kamer om aan de volgens hen desastreuze gevolgen van de invoering van de verhuurdersheffing te ontkomen.

Van de huurwoningen in Nederland in het niet-geliberaliseerde segment zijn er 400.000 eigendom van beleggers. Zowel de particuliere als institutionele partijen in deze markt hebben aangekondigd deze woningen op grote schaal in de verkoop te gooien als de verhuurdersheffing doorgaat. Een rendabele exploitatie zou dan namelijk niet meer mogelijk zijn. Co Koning van de vereniging van particuliere vastgoedbeleggers Vastgoed Belang waarschuwt voor de gevolgen waaronder verder prijsbederf. “De koopmarkt krijgt opnieuw een tik.”

Reageer op dit artikel