nieuws

Vermeer rijdt nieuwe boormachine voor

bouwbreed Premium

Vermeer introduceert de verbeterde versie van de horizontaal gestuurde boormachine Navigator D9x13 S3. Voor de aandrijving gebruikt de materieelbouwer een hydrostatisch systeem. Dat wordt tot nog toe alleen in grote machines gemonteerd. De hydrostatische aandrijving verbetert volgens Vermeer het rendement wanneer de machine tegelijk verschillende functies moet uitvoeren zoals trekken en roteren. De nieuwe Navigator […]

Vermeer introduceert de verbeterde versie van de horizontaal gestuurde boormachine Navigator D9x13 S3. Voor de aandrijving gebruikt de materieelbouwer een hydrostatisch systeem. Dat wordt tot nog toe alleen in grote machines gemonteerd. De hydrostatische aandrijving verbetert volgens Vermeer het rendement wanneer de machine tegelijk verschillende functies moet uitvoeren zoals trekken en roteren. De nieuwe Navigator levert 4,1 ton trekkracht en een draaimoment van 1762 newtonmeter. De boormotor verplaatst boorstangen van 91 meter lang met 57,5 meter per minuut. De bentonietpomp levert 57 liter per minuut. Op overmaatse rupsen die de bodem minder beschadigen legt de machine tot 5,6 kilometer per uur af.

Reageer op dit artikel