nieuws

Verhuurdersheffing mogelijk tijdelijk

bouwbreed Premium

Verhuurdersheffing mogelijk tijdelijk

De kans lijkt groot dat de verhuurdersheffing voor corporaties een tijdelijk karakter krijgt en na twee jaar (eind 2016) wordt geëvalueerd. PvdA-senator Duivesteijn stuurt daar op aan in het debat omtrent de meest bekritiseerde woningmarktmaatregel van dit jaar, de verhuurdersheffing.

De VVD en ook D66 zullen dat voorstel naar verwachting steunen. Beide partijen spraken net hun zorgen uit over de gevolgen van de heffing die het rijk 1,7 miljard euro moet opleveren.

Duivesteijn wil verder dat er een investeringsfonds komt. De kans daarop lijkt iets kleiner, maar de avond is nog lang. Tot slot wil, de in de afgelopen dagen veelbesproken rasbestuurder, dat minister Blok met een voorstel komt voor het vormen van coöperaties. Dat zijn corporaties waarover huurders en kopers zeggenschap hebben. Blok moet nog aan het woord komen. Nu trekken alle partijen zich terug voor het avondeten. De verwachting is dat het debat nog enkele uren zal duren, om kwart voor acht wordt het debat vervolgd.

Volg de live verslaggeving van dit debat op Twitter via onze redacteur Thomas van Belzen

Reageer op dit artikel