nieuws

TBI met Belgische pensioenen in pps

bouwbreed Premium

Bouwconcern TBI gaat pps-projecten financieren met behulp van het Belgische investeringsfonds PMF Infrastructure Fund (PMF).

Dat maakte het bouwbedrijf gisteren bekend. PMF is een Belgisch investeringsfonds voor institutionele beleggers. TBI wil een deel van de pps-projecten in de utiliteitsbouw en infra financieren met het fonds.

De publiek-private samenwerking vindt plaats via TBI PPP, een speciaal voor deze samenwerking opgerichte vennootschap. Bedoeling is dat de partijen tientallen jaren met elkaar optrekken.

TBI kan door de samenwerking meer integrale pps-projecten in Nederland uitvoeren. Voor PMF betekent het een eerste stap op de Nederlandse markt.

De Belgen financieren in principe projecten met een langere termijn, bijvoorbeeld twintig tot dertig jaar. Het geld wordt ingezet in de realisatiefase maar ook in de onderhouds- en exploitatiefase.

Financiering van pps-projecten met pensioengeld is niet nieuw. Ballast Nedam werkt al een paar jaar met DG Infra, BAM met pensioenuitvoerder PGGM en Heijmans sinds dit jaar met Barclays Infrastructure Funds Management.

Reageer op dit artikel