nieuws

Strukton-topman zegt or-leden ontslag aan

bouwbreed

Strukton-topman zegt or-leden ontslag aan

Strukton-topman Gerard Sanderink heeft twee leden van de ondernemingsraad ontslag aangezegd nadat ze hadden geweigerd akkoord te gaan met inperking van hun werk voor de or.

Dat blijkt uit stukken, waaronder een beschikking van de Utrechtse kantonrechter, die in het bezit zijn van Cobouw. Het gaat om de voorzitter en de secretaris van de ondernemingsraad (or) van Strukton Worksphere, een 100 procent-dochter van het bouwconcern.

Jan Wendriks, voorzitter van de ondernemingsraad, bevestigt dat hij en de secretaris een ontslagbrief hebben gekregen. Hij spreekt van “een doorzichtige poging” om druk uit te oefenen op de ondernemingsraad. “Dit is echt ongekend in Nederland.” Strukton gaf als officiële reden voor het ontslag een onvoldoende functioneren van beide werknemers en een gebrek aan toegevoegde waarde aan de onderneming. Voor de or is er echter geen enkele twijfel over de werkelijke aanleiding: een conflict met Sanderink en de directie van Strukton Worksphere over de tijdsbesteding van de or-leden.

Reageer op dit artikel