nieuws

Stratumseind proeftuin voor onderzoek

bouwbreed Premium

Stratumseind proeftuin voor onderzoek

Het Stratumseind in Eindhoven wordt een ‘living lab’. Met speciale meetapparatuur worden anonieme data verzameld over de bezoekers van de uitgaansstraat, de omgeving en de plaatselijke omstandigheden.

Tevens wordt de straat proeftuin voor een wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van licht op het gedrag van mensen. Het Stratumseind, de grootste uitgaansstraat van Nederland, moet kwalitatief worden verbeterd, zowel op het gebied van veiligheid en samenwerking als van economische levensvatbaarheid. De gemeente is daarom het project ‘Stratumseind 2.0’ begonnen, waarbij intensief wordt samengewerkt met ondernemers, politie, brouwerijen, vastgoedeigenaren en de bewoners.

Reageer op dit artikel