nieuws

Staat draait op voor betaling Van Oord

bouwbreed Premium

Brazilië heeft inderdaad een betalingsachterstand aan Van Oord voor baggerwerk in de haven van Suape. Daarover heeft Nederland nu een verzekeringsgeschil met Brazilië. Dit bevestigt staatssecretaris Frans Weekers in antwoord op vragen van Kamerlid Jan Vos (PvdA). Daaruit blijkt dat Van Oord geen pijn lijdt omdat er een exportkredietverzekering is afgesloten. Het werk is dan […]

Brazilië heeft inderdaad een betalingsachterstand aan Van Oord voor baggerwerk in de haven van Suape. Daarover heeft Nederland nu een verzekeringsgeschil met Brazilië. Dit bevestigt staatssecretaris Frans Weekers in antwoord op vragen van Kamerlid Jan Vos (PvdA).

Daaruit blijkt dat Van Oord geen pijn lijdt omdat er een exportkredietverzekering is afgesloten. Het werk is dan ook keurig afgemaakt. De Nederlandse staat leidt nu echter wel pijn die echter weer verhaald moet worden op Brazilië.

Op diplomatiek niveau wordt nu overleg gevoerd om Brazilië aan te sporen snel te betalen. Mocht dat niet lukken dan wordt de Club van Parijs ingeschakeld.

Reageer op dit artikel