nieuws

Spanplafond regelt geluid in zwembad

bouwbreed Premium

Een spanplafond van Buitink Technology uit Duiven helpt het lawaai te dempen in zwembad Zuiderpark in Den Haag. Het plafond bestaat uit twaalf doeken die rondom zijn opgehangen die met elkaar ruim 600 vierkante meter beslaan. Dat gebeurt met kunststof ogen in het doek waardoor siliconenkoord is gestoken. De koorden houden het doek op spanning. […]

Een spanplafond van Buitink Technology uit Duiven helpt het lawaai te dempen in zwembad Zuiderpark in Den Haag. Het plafond bestaat uit twaalf doeken die rondom zijn opgehangen die met elkaar ruim 600 vierkante meter beslaan. Dat gebeurt met kunststof ogen in het doek waardoor siliconenkoord is gestoken. De koorden houden het doek op spanning. De opspanning is bevestigd aan dubbelgelakte aluminium profielen. Het doek is ‘akoestisch doorlatend’. Boven de spanplafonds is daarom polyesterwol aangebracht. Dit materiaal absorbeert het geluid dat het doek doorlaat. Het materiaal is zodanig aangebracht dat er voldoende ruimte voor ventilatie is en het vocht in de lucht geen schimmel kan veroorzaken.

Reageer op dit artikel