nieuws

Snelwegproject Vinci voor 440 miljoen

bouwbreed Premium

De Franse bouwer Vinci werkt mee aan een snelwegproject in de Amerikaanse staat Georgia. Met het werk is voor Vinci 440 miljoen euro (600 miljoen dollar) gemoeid, meldt het vanuit Rueil-Malmaison opererende concern. Het bedrijf Hubbard, onderdeel van Vinci-dochter Eurovia, voegt in Atlanta over een lengte van 48 kilometer twee tolbanen toe aan de corridor […]

De Franse bouwer Vinci werkt mee aan een snelwegproject in de Amerikaanse staat Georgia. Met het werk is voor Vinci 440 miljoen euro (600 miljoen dollar) gemoeid, meldt het vanuit Rueil-Malmaison opererende concern.

Het bedrijf Hubbard, onderdeel van Vinci-dochter Eurovia, voegt in Atlanta over een lengte van 48 kilometer twee tolbanen toe aan de corridor ten noordwesten van de stad. De uitbreiding moet geschieden met zo min mogelijk overlast voor het drukke verkeer.

Onderdeel van het werk is de bouw van 39 bruggen. Op innovatieve wijze zullen de verkeersbanen gedeeltelijk gebouwd worden op versterkte aarden wallen, aangelegd door Vinci-bedrijf Reinforced Earth. De oplevering is gepland in 2018.

Reageer op dit artikel