nieuws

Order ter waarde van 250 miljoen voor Bilfinger

bouwbreed

Order ter waarde van 250 miljoen voor Bilfinger

Bilfinger heeft zijn serviceovereenkomst met de Noorse oliemaatschappij Statoil met twee jaar verlengd. Het raamcontract heeft een waarde van een kwart miljard euro.

De werkzaamheden richten zich zowel op de platforms voor de olie- en gaswinning in zee als installaties op de kust. Bilfinger neemt taken op zich als de bescherming tegen roestvorming, steigerbouw en het treffen van isolatiemaatregelen.

Volgens bestuurder Pieter Koolen van Bilfinger – de oud-topman van Tebodin – heeft zijn bedrijf de grote order mede binnengehaald vanwege de hoge veiligheidsstandaards die Bilfinger toepast. De sector olie en gas is een van Bilfingers belangrijkste groeimarkten. De omzet bedraagt momenteel 1,5 miljard euro. Koolen ruikt kansen op uitbreiding van de activiteiten in de Verenigde Staten.

Reageer op dit artikel