nieuws

Nieuwe standaard voor duurzame bouwplaatsen in de maak

bouwbreed

Nieuwe standaard voor duurzame bouwplaatsen in de maak

Volker Wessels Bouwmaterieel werkt aan een nieuwe standaard voor duurzame bouwplaatsen. De materieeldienst ontwikkelde afgelopen jaar het totaalconcept de Duurzame Bouwplaats.

In Zwolle wordt dat in de praktijk getest door bouwbedrijf Wessels Rijssen. De resultaten daar worden gebruikt om het concept verder aan te scherpen. De Duurzame Bouwplaats wordt door het bedrijf commercieel vermarkt. Dat wil zeggen dat het niet alleen voor de Volker Wessels-bedrijven beschikbaar is, maar ook voor bouwers buiten de groep.

Het concept gaat verder dan de initiatieven die tot dusver zijn genomen op het gebied van duurzame bouwplaatsen, beweert Ron Frazer, directeur van Volker Wessels Bouwmaterieel. “Het maakt bijvoorbeeld ook een vertaalslag naar de verschillende duurzaamheidskeurmerken die er zijn, zoals Breeam, Bewuste Bouwers en de CO2-prestatieladder. Door er gebruik van te maken kunnen bouwbedrijven bij aanbestedingen belangrijke gunningsvoordelen behalen.”

Video: De Duurzame Bouwplaats van Volker Wessels Bouwmaterieel

Reageer op dit artikel