nieuws

Nieuw plan: de Kuip voor 141 miljoen euro op de schop

bouwbreed Premium

De stichting Red de Kuip presenteert maandag een plan om het stadion van Feyenoord ingrijpend te vernieuwen. De uitvoering van het plan, dat steun krijgt van de Belgische bouwer Besix, kost 141 miljoen euro.

De stichting bestaat uit een groep Rotterdammers, voornamelijk architecten en ingenieurs, die de Kuip een belangrijk Rotterdams icoon vinden. De groep heeft anderhalf jaar aan het plan gewerkt, meldt het AD . Het idee wordt maandag tijdens een vergadering van de aandeelhouders van de Kuip toegelicht.

Dankzij de verbouwing die de stichting voorstelt, biedt het stadion straks ruimte aan 63.000 toeschouwers, 12.000 meer dan nu. De voetbaltempel krijgt onder meer een derde ring, die wordt bevestigd aan een ‘schil’ rond het bestaande gebouw. Tachtig nieuwe, moderne skyboxen en betere horecavoorzieningen moeten geld opleveren. De begr oting van Feyenoord zou daardoor kunnen verdubbelen naar zo’n 80 miljoen euro.

Het plan voorziet verder in een brede overkapping boven de tribunes, zodat iedereen droog kan zitten, maar geen volledig gesloten dak. Naast Besix, dat in Rotterdam eerder de wolkenkrabbers Maastoren en Montevideo bouwde, hebben bedrijven als Mammoet, adviesbureau Hypercube en TBI-dochter Croon Elektrotechniek zich achter het plan geschaard. De stichting Red de Kuip is zeker niet de enige die Feyenoord aan een nieuw onderkomen wil helpen. Ook BAM en Volker Wessels dingen mee om de hand van de Rotterdamse voetbalclub. Het nieuwe stadion van Volker Wessels werd vorig jaar zelfs door Feyenoord als meest gunstige en minst risicovolle idee beoordeeld.

Reageer op dit artikel