nieuws

Neerstorten balkon mogelijk door afbreken bevestigingsonderdeel

bouwbreed Premium

Neerstorten balkon mogelijk door afbreken bevestigingsonderdeel

Het neerstorten van een balkon van een appartementencomplex in aanbouw in Dordrecht donderdagochtend is mogelijk te wijten aan een afgebroken onderdeel van de bevestigingsconstructie.

Dat valt op te maken uit de woorden van Joop van Eijsden, toezichthouder op het project namens de opdrachtgever, Woonbron Ontwikkelbedrijf. Twee bouwvakkers zijn na het ongeluk in het ziekenhuis opgenomen. In ieder geval één van hen stond op de balkonplaat toen deze van de gevel losliet.

Het complex met 40 appartementen wordt gerealiseerd door bouw- & aannemingsbedrijf Gebr. Verschoor. Zowel de aannemer als de betrokken constructeur, Rob Eijlers van bureau Brak&Eijlers, willen vooralsnog niet vooruitlopen op de oorzaak van het afbreken van het balkon. Eijlers: “Het kan van alles zijn.”

Reageer op dit artikel