nieuws

‘Misstanden bij bouw WK-stadions’

bouwbreed

‘Misstanden bij bouw WK-stadions’

Bij de bouw van stadions in Brazilië voor het WK voetbal 2014 worden veiligheidsvoorschriften overtreden, zijn demonstraties en stakingen de kop in gedrukt en werknemers geïntimideerd. Dit zegt vakbond FNV op basis van onderzoek door bureau Profundo.

FNV roept de wereldvoetbalbond FIFA, de regering van Brazilië en de KNVB op om onmiddellijk de schending van werknemersrechten aan te pakken, in actie te komen en serieus zorg te dragen voor veilige arbeidsomstandigheden bij de verdere bouw van stadions voor het WK Voetbal.

FNV-voorzitter Ton Heerts: “Zoveel doden en ongelukken om het spel te kunnen spelen vraagt om directe actie van de Braziliaanse overheid en de FIFA. Maar ook een stevige reactie van onze eigen voetbalbond en de spelers mag niet uitblijven. Er staat teveel op het spel.” Eerder maakte de bond al melding van misstanden bij de bouw van voetbalstadions in Qatar, waar in 2022 het WK plaatsvindt.

Reageer op dit artikel