nieuws

Meter perkt kans op waterverspilling in

bouwbreed Premium

Sprãv is een meetinstrumentje dat met lichtsignalen waarschuwt wanneer iemand meer water verbruikt dan het ingestelde maximum. Studenten van de Amerikaanse Case Western University en het Cleveland Institute of Art willen zo mensen bewust maken van de hoeveelheid water die ze verbruiken en verspilling tegengaan. Het metertje wordt op een leiding of een tapkraan geklikt. […]

Sprãv is een meetinstrumentje dat met lichtsignalen waarschuwt wanneer iemand meer water verbruikt dan het ingestelde maximum. Studenten van de Amerikaanse Case Western University en het Cleveland Institute of Art willen zo mensen bewust maken van de hoeveelheid water die ze verbruiken en verspilling tegengaan. Het metertje wordt op een leiding of een tapkraan geklikt. Het systeem stelt met een microfoon vast hoeveel liter water wordt getapt. Een ingebouwde thermometer bepaalt de temperatuur van het verbruikte water. Het toestelletje kan ook via een smartphone waarschuwen.

Reageer op dit artikel