nieuws

Kritiek op verhoging WW-premie

bouwbreed Premium

Kritiek op verhoging WW-premie

Bouwbedrijven zullen hoe langer hoe meer flexpersoneel nemen en steeds minder vast als de WW-premie verhoogd wordt. Dat voorspellen AFNL, NOA en OnderhoudNL in een brief aan de Tweede Kamer.

De bouw- en onderhoudssector is blij met het besluit van minister Asscher om malafide uitzendbureaus en schijnconstructies hard aan te pakken. Met de financiering ervan zijn ze minder blij. Die moet komen uit een verhoging van de WW-premie die een loonkostenstijging voor de bouw van 2 procent betekent tegen gemiddeld 1 procent voor het totale bedrijfsleven. Dit komt door de sectorpremie. De organisaties in bouw, afbouw en onderhoud vrezen dat bedrijven steeds meer vast personeel buiten de deur zetten en gebruik gaan maken van het aanbod van goedkope flexibele medewerkers.

Reageer op dit artikel