nieuws

Kous in buis

bouwbreed Premium

In opdracht van nutsbedrijf Liander vernieuwt Van Voskuilen Woudenberg ongeveer 1700 meter gasleiding rond de Zwolseweg in Apeldoorn. Het bedrijf vervangt de leidingen niet, want dan moeten de straten worden afgesloten en dat kost te veel tijd en geld. In plaats daarvan gebruikt Van Voskuilen Woudenberg de kousmethode: de bestaande gietijzeren buizen krijgen een plastic […]

In opdracht van nutsbedrijf Liander vernieuwt Van Voskuilen Woudenberg ongeveer 1700 meter gasleiding rond de Zwolseweg in Apeldoorn. Het bedrijf vervangt de leidingen niet, want dan moeten de straten worden afgesloten en dat kost te veel tijd en geld. In plaats daarvan gebruikt Van Voskuilen Woudenberg de kousmethode: de bestaande gietijzeren buizen krijgen een plastic binnenvoering ingeblazen. Het werk wordt eind december afgerond. De aannemer heeft dan ongeveer een maand aan de Zwolseweg gewerkt. Volgens de traditionele methode zou de klus twee tot drie maanden duren.

Foto: APA/Sjef Prins

Reageer op dit artikel